کانادا کشوری با فرهنگهای متنوع و استاندارد بالای زندگی است و فرصتهای حرفهای بسیار زیادی را برای مهاجران فراهم میکند. بازار کار این کشور بسیار متنوع و قوی است. هر ساله، هزاران نفر از سراسر جهان با امید به آینده شغلی بهتر و بهبود شرایط زندگی به کانادا نقل مکان میکنند. پیدا کردن کار در کانادا یکی از چالشهای مهمی است که برای بسیاری از مهاجران به این کشور وجود دارد. برای کاریابی در کانادا و یا دریافت ویزای کار کانادا اولین قدم بهبود مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه است.
در واقع، بسیاری از شرکتها و کارفرمایان کانادایی اهمیت زیادی به تسلط بر زبانهای رسمی این کشور میدهند و در انتخاب کارمندان خود، به دنبال افرادی هستند که قادر به ارتباطات مؤثر با همکاران و مشتریانشان هستند. همچنین، شرکت در دورههای آموزشی مرتبط با رشته کاری خود و همچنین مطالعه درباره بازار کار و شرایط زندگی در کانادا، به شما کمک میکند تا بهترین فرصتهای شغلی را پیدا کنید. همچنین، بهترین راه برای پیدا کردن کار در کانادا، شبکهسازی و برقراری ارتباط با افرادی است که در زمینههای مرتبط با شغل شما فعالیت میکنند. در این مقاله از اَدیت مگ قصد داریم در مورد پیدا کردن کار در کانادا به طور کامل صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
وضعیت کاریابی در کانادا
کشور کانادا بیش از 20 میلیون نفر نیروی کار دارد و تازهواردان در این کشور نیز سهم رو به رشدی از نیروی کار را تشکیل میدهند. حدود 25 میلیون از کارمندان کانادا را مهاجران تازه وارد (مهاجران دارای مجوز اقامت دائم) تشکیل میدهند. به طور کلی فرصتهای شغلی خوبی در کانادا وجود دارد و هر روز بیش از 50000 هزار پوزیشن شغلی در این کشور خالی میشود.
شناخت بازار کار کانادا برای پیدا کردن یک موقعیت شغلی موفق، به ویژه برای کسانی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند، امری بسیار مهم و حیاتی است. بازار کار در کانادا غالباً تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله شرایط اقتصادی، پیشرفتهای تکنولوژیکی، تغییرات جمعیتی و سیاستهای مهاجرتی نوسانهای زیادی را تجربه میکند.
از سال 2023، اقتصاد کانادا در حال بهبود و پیشرفت است. در بخشهای به خصوصی مانند: مراقبتهای بهداشتی، فناوری، تجارت الکترونیک، لجستیک و علوم زیستمحیطی شاهد تقاضا برای نیروی کار به شدت افزایش یافته است، در حالی که بخشهایی مانند گردشگری به تدریج در حال رشد هستند. همچنین در بازار کار کانادا شاهد افزایش کار از راه دور بودهایم که فرصتهایی را برای متخصصان بدون توجه به موقعیت جغرافیایی آنها باز کرده است.
سادهترین راه برای پیدا کردن کار در کانادا به عنوان یک مهاجر
فرایند کاریابی در کانادا با چالشهایی همراه خواهد بود. با این حال، با منابع و استراتژیهای مناسب، مهاجران میتوانند فرصتهای شغلی خوبی در کانادا پیدا کنند. مراحل پیدا کردن کار در کانادا به شرح زیر است:
- اولین قدم برای پیدا کردن کار در کانادا، تحقیق کامل در مورد بازار کار است. مهاجران باید با شرایط بازار کار کانادا در زمینههای تخصصی مربوطه خود، از جمله مهارتهای مورد تقاضا، متوسط حقوق، کارفرمایان و فرصتهای شغلی در هر منطقه آشنا شوند. پلتفرمهای آنلاین مختلف از جمله بانک کار دولت کانادا، Indeed، LinkedIn و Workopolis میتوانند این اطلاعات را ارائه دهند.
- مرحله بعد کاریابی در کانادا، تنظیم رزومه است. در کانادا، کارفرمایان معمولاً یک رزومه مختصر را ترجیح میدهند که به وضوح مهارتها، تجربیات و دستاوردهای مرتبط با شغل شما را مشخص کند.
- شبکه سازی یکی دیگر از مهمترین مراحل پیدا کردن کار در کانادا است. برای این منظور مهاجران میتوانند از پلتفرم های حرفهای مانند لینکدین استفاده کنند، در رویدادهای خاص شرکت کرده یا برای ایجاد ارتباطات به جوامع محلی بپیوندند.
- در نهایت، اهمیت مهارت زبان را دست کم نگیرید. تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی، یعنی دو زبان رسمی کانادا، میتواند به طور قابل توجهی شانس شما را برای پیدا کردن شغل مناسب افزایش دهد.
مراحل | توضیحات | مدت زمان |
ایجاد رزومه | شما باید یک رزومه قوی و حرفهای و مطابق با استانداردهای کانادا داشته باشید. | متغیر |
ارسال درخواست | ارسال درخواستهای کاری به شرکتهای مرتبط با تخصص شما | متغیر |
مصاحبه و پذیرش | پس از پذیرش، شما باید با کارفرمایان مصاحبه کنید. | متغیر |
بیشتر بخوانید: هزینه مهاجرت به کانادا از طریق کار 👷♂️ بررسی هزینهها در سال ۲۰۲۳
پیدا کردن کار در کانادا در یک پوزیشن شغلی قانونی
حدود 20% از مشاغل در کانادا تحت نظارت و قانونی هستند؛ برخی از متخصصان و بازرگانان باید شرایط خاصی برای پیدا کردن شغل در کانادا داشته باشند و نیازمند گذراندن دورهها آموزشی مشخصی خواهند بود. دلیل قانون مند بودن برخی مشاغل، حفظ امنیت کاناداییها است.
اگر میخواهید در کانادا یک کار قانونی داشته باشید، باید ابتدا مدرک معتبر و سپس مجوز کار دریافت کنید تا مجاز به کاریابی در کانادا باشید. در کانادا، کارگران تحت نظر یک نهاد نظارتی استانی یا منطقهای هستند. الزاماتی که برای حرفه و کار خود باید رعایت کنید، بستگی به استان و منطقه اقامت شما دارد.
چه مشاغل و حرفههایی تحت نظارت هستند؟
در فرایند کاریابی در کانادا این نکته را در نظر داشته باشید که مشاغل مرتبط با سلامتی، امنیت یا اصول اخلاقی معمولا تحت نظارت و قانونی هستند. این مشاغل شامل موارد زیر میشوند:
- پزشکان
- پرستاران
- متخصصان بهداشت
- مهندسین
- بازرگانی
- وکلا
- حسابداران
بیش از 500 نهاد تایید صلاحیت در سراسر کانادا وجود دارد. به همین علت، معمولاً اولین اقدام این است که مشخص کنید در کدام استان میخواهید اقامت داشته باشید؛ سپس شغل مدنظرتان را مشخص کرده و در اخر بررسی کنید و ببینید شغل شما در استان و منطقه اقامت شما تحت نظارت است یا خیر.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به کانادا با برنامه نویسی ✔️ بازار کار و درآمد برنامه نویسان در کانادا
پیدا کردن مشاغل تحت نظارت در کانادا
اگر میخواهید بفهمید شغل شما تحت نظارت است یا نه، این مراحل را دنبال کنید:
- به این وب سایت مراجعه کنید. این وب سایت توسط دولت در سراسر کانادا اداره میشود و یکی از معتبرترین و مطمئنترین منابع موجود برای به رسمیت شناختن اعتبار در کانادا است و دولتها، مرکز اطلاعات کانادا (CICIC) را اداره میکنند.
- در وب سایت (CICIC)، استانی که قصد پیدا کردن کار در آن را دارید مشخص کرده و شغل خود را تعیین کنید. شما میتوانید با استفاده از کلمات کلیدی یا کد ملی طبقه بندی مشاغل (NOC) نیز جستجوی خود را انجام دهید.
- در صفحه نتایج، روی شغل خود کلیک کنید.
- به پایین صفحه بروید و در قسمت «2. Confirm the Occupational Regulations»، روی تب «Regulations and Laws» کلیک کنید.
- اگر شغل مد نظرتان تحت نظارت باشد، به «Contact the Regulatory Authority 4» مراجعه کرده و با مرجع نظارتی تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح کنید. در این بخش میتوانید بین استانها و مناطق سرچ کرده و مرجعی را برای شروع فرایند تایید اعتبار پیدا کنید و با آن تماس بگیرید.
- همچنین شما میتوانید در برنامههای بریجینگ ثبت نام کنید. برنامههای بریجینگ به افراد آموزش دیده در سطح بین المللی کمک میکند تا به آموزش و پشتیبانی دسترسی داشته باشند. این آموزش به شما در دریافت مجوز یا گواهینامه کاری در محل اقامت خود کمک میکند. لازم به ذکر است بیش از 500 سازمان خدمات مهاجر در سراسر کانادا وجود دارد که به تازه واردان، پشتیبانی و مشاوره رایگان ارائه میدهند. این پشتیبانیها منجر به پیدا کردن شغل و بهبود مهارتهای زبان انگلیسی و فرانسوی میشود.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به کانادا برای دندانپزشکان 🦷 بررسی مراحل و شرایط در سال ۲۰۲۳
رزومه خود را چگونه آماده کنیم؟
داشتن یک رزومه خوب، مختصر و ساختاریافته برای پیدا کردن کار در کانادا ضروری است. رزومه اولین برداشتی است که کارفرما از یک متقاضی دارد و میتواند یک عامل تعیین کننده برای انجام مصاحبه باشد. برای نوشتن یک رزومه خوب موارد زیر را رعایت کنید:
حتما رزومه خود را در قالب کانادایی آماده کنید
رزومه ی کانادایی نسبت به سایر رزومهها در سراسر جهان مختصرتر است و شما باید رزومه را با توجه به پوزیشن کاری مورد نظر تنظیم کنید. رزومههایی که این ویژگیها را ندارند چندان در بازار کار کانادا مورد استقبال قرار نمیگیرند.
رزومه شما نباید خیلی طولانی باشد
رزومه شما باید توجه خواننده را به سرعت جلب کند. مدیران معمولاً دهها یا حتی صدها رزومه برای بررسی دارند. اینکه چگونه رزومه خود را مختصر و مفید تنظیم کنید اهمیت زیادی دارد. میتوانید ابتدای رزومه را با مرور یا خلاصه ای از حرفهتان شروع کنید و متن رزومه را روان، سلیس و کوتاه نگه دارید. در صورت کم بودن سوابق کاری، یک صفحه رزومه کفایت میکند.
نکاتی در مورد سوابق کاری
در بخش «سوابق کاری» تنها سوابق مربوط به پوزیشن کاری را بنویسید. برای توضیح در مورد هر سابقه کاری، فقط وظایف خود را ذکر نکنید و به دستاورهای تیمی و فردی نیز بپردازید؛ روی دستاوردهایی تمرکز کنید که ممکن است خواننده را متقاعد کند شما برای پوزیشن کاری مد نظر آنها مناسب هستید. در آخر نیز بهتر است مهارتهای نرم افزاری و فنی خود را نیز وارد کنید.
موارد مهم دیگری که باید در رزومه نویسی رعایت کنید به شرح زیر هستند:
- فقط از یک فونت در رزومه خود استفاده کنید.
- نمرات تحصیلی خود را به معادل کانادایی تبدیل کنید.
- در صورت وجود، کارهای داوطلبانه خود را نیز ذکر کنید.
- از کلمات کلیدی مرتبط با شغل مورد نظر در رزومه خود استفاده کنید.
- در صورت وجود گواهینامه یا مجوز آن را اضافه کنید.
- مهارت زبان خارجی خود را حتما در بخشی از رزومه اضافه کنید.
- اطلاعات تماس خود را دقیق وارد کنید.
چگونه Cover Letter بنویسیم؟
معمولاً برای پیدا کردن کار در کانادا، باید یک Cover Letter در کنار رزومه خود پیوست کنید؛ Cover Letter توضیح کوتاهی است که نشان میدهد چرا شما برای این شغل مناسب هستید. ویژگیهای یک Cover Letter به شرح زیر است:
- مانند رزومه، Cover Letter شما نیز باید متناسب با شغلی باشد که برای آن اپلای میکنید.
- خودتان و پوزیشنی که برای آن اپلای کردهاید را معرفی کنید. سپس به سوال «چرا این شغل را می خواهید؟» پاسخ دهید.
- در مرحله بعد، مشخص کنید که چرا مهارتها و تجربههایتان، شما را به یک کاندیدای خوب برای این شغل تبدیل میکند. درنظر داشته باشید فقط به مواردی که در رزومه شما هست اشاره نکنید، نامه و رزومه شما باید مکمل یکدیگر باشند.
- در پایان نامه خود نیز از مدیر استخدام تشکر کرده و ذکر کنید که قصد دارید پیگیری کنید. همچنین میتوانید اطلاعات بیشتری مانند وب سایت یا نمونه کار را نیز به آن اضافه کنید.
چگونه یک پروفایل لینکدین خوب داشته باشیم؟
لینکدین یک پلتفرم سوشال مدیا است که به متخصصان در حوزههای مختلف کمک میکند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شما نیز میتوانید از لینکدین برای ارتباط با متخصصان دیگر و حتی کارفرمایان استفاده کنید. لینکدین همچنین یک وب سایت و پلتفرم محبوب برای پیدا کردن لیست مشاغل مختلف است.
فرقی ندارد که از طریق لینکدین برای کار اپلای میکنید یا نه، به هر حال کارفرمای شما ممکن است تصمیم بگیرد که قبل از مصاحبه حضوری با شما، شما را در لینکدین سرچ کند تا درباره شما بیشتر بداند؛ به همین دلیل ساختن یک پروفایل لینکدین الزامی است، حتی اگر برای شغلی از طریق لینکدین اپلای نمیکنید.
پروفایل لینکدین شما بهتر است شرایط زیر را داشته باشد:
- یک عکس پرسنلی حرفهای با کیفیت بالا به عنوان عکس پروفایل خود داشته باشید. به هرحال، عکس شما احتمالاً اولین چیزی است که استخدام کنندگان و مدیران استخدام هنگام بازدید از پروفایل شما به آن نگاه میکنند.
- اطمینان حاصل کنید که عکس شما جدید باشد و لباس رسمی پوشیده باشید؛ همچنین عکس باید در نور کافی ثبت شده باشد.
- یک تیتر خوب اضافه کنید؛ تیتری که مینویسید میتواند عنوان شغلی فعلی یا قبلی باشد، تا استخدام کنندگان بتوانند شما را پیدا کنند.
- خلاصه ای از اینکه چه کسی هستید و چه کاری انجام میدهید را وارد کنید.
- تجربههای کاری و تحصیلات مرتبط را درج کنید (سعی کنید خیلی کوتاه و مختصر باشد).
- توصیه نامه لینکدین را از مدیران قدیمی خود بخواهید. داشتن توصیه نامه لینکدین، به بولد شدن رزومه شما کمک میکند.
- اطلاعات تماس خود را در پروفایل خود وارد کنید.
پیدا کردن کار در کانادا و اهیمت نتورکینگ (ارتباط سازی)
برای تازه واردان، آگاهی در مورد نحوه ارتباط سازی موثر میتواند به پیدا کردن کار در کانادا کمک زیادی کند. درواقع، نتورک و ارتباطات میتواند برای پیدا کردن شغل در کانادا بسیار مهم باشد. نتورکینگ میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد چگونگی پیشرفت حرفهای ارائه دهد و مشاورههای شغلی مفیدی در اختیار شما بگذارد؛ همچنین به شما این امکان را میدهد که متخصصان دیگر ملاقات کنید و در نتیجه با فرصتهای جدیدی آشنایی شوید.
بسیاری از مشاغل به صورت عمومی تبلیغ نمیشوند و به این معنی است که شما باید با مردم ارتباط داشته و در جامعه فعال باشید تا «بازار کار پنهان» کانادا را کشف کنید. میتوانید یک نام تجاری شخصی بسازید و نام خود را مطرح کنید؛ تا در دفعات بعدی که فرصت شغلی ایجاد شد، مورد توجه قرار بگیرید.
ارتباط سازی چگونه انجام میگیرد؟
لیستی از کارهایی که میتوانید برای ارتباط سازی انجام دهید به شرح زیر هستند:
- از تکنیک اتاقک آسانسور استفاده کنید: یک سناریوی معرفی 30 ثانیه ای از خودتان آماده کنید تا یادتان باشد وقتی با افراد مناسب ملاقات کردید چه بگویید. اتاقک آسانسور، تکنیکی است که شما درآن باید بتوانید درمدت زمان کوتاهی خودتان را مختصر معرفی کنید وعلاوه بر معرفی، در مورد شغل،ارزشها و هرآنچه شما را از دیگران متمایز میکند صحبت کنید.
- اگر خانواده، دوست یا آشنایی در کانادا دارید، حتما از آنها کمک بخواهید. ممکن است آنها شما را با دوستان و آشنایان خود آشنا کنند و باعث شود که با افراد مناسب از این طریق آشنا شوید.
- ایونتهای نتورکینگ یا نمایشگاههای مرتبط با حرفه و شغل خود را در منطقه خودتان پیدا کرده و در آنها شرکت کنید؛ باید به طور مداوم به دنبال ایجاد مخاطب ها و ارتباطات جدید باشید. ایونت ها را میتوانید در وب سایتهایی مانند: MeetUp و Eventbrite پیدا کنید.
- زمانی را برای کارهای داوطلبانه اختصاص دهید. این کار به شما کمک میکند تا با افراد جدیدی آشنا شوید که ممکن است به شما در پیدا کردن شغل کمک کنند؛ همچنین به شما کمک میکنند تا تجربه کار کانادایی به دست آورید و با فرهنگ کاری کانادا نیز آشنا شوید.
- گزینه دیگر این است که به دنبال یک مربی (Mentor) باشید. استفاده از یک مربی حرفهای و با تجربه در صنعت شما، میتواند در جستجوی شغل مفید باشد.
- وب سایت IRCC فهرستی از سازمان های خدمت رسانی به مهاجران را فهرست کرده است که به تازه واردان خدمات رایگانی مانند: مربیگری، کارگاههای آموزشی رزومهنویسی، جلسات آموزشی و همچنین اشکال مختلف کمک در کار را ارائه میدهد.
اپلای برای مشاغل مختلف در کانادا
در این بخش منابع مختلفی برای پیدا کردن لیست مشاغل در کانادا معرفی خواهیم کرد. اگر میخواهید برای مشاغل مختلف در این کشور اپلای کنید، راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:
وب سایت
یکی از وب سایتهایی که میتوانید از آن برای جست و جوی شغل مد نظرتان استفاده کنید بانک کار کانادا است. این وب سایت توسط «نهاد استخدام و توسعه اجتماعی کانادا (ESDC)» اداره میشود. ESDC، اداره دولت فدرال کانادا است که مسئول بازار کار کانادا و برنامههای اجتماعی بوده و دیتابیسی حاوی از مشاغل و خدمات استخدامی دارد.
استفاده از گوگل
همانطور که روزانه برای کارهای مختلف از گوگل استفاده میکنید، برای پیدا کردن شغل مد نظرتان نیز میتوانید از آن کمک بگیرید؛ برای مثال شما میتوانید «شغل مدیر منابع انسانی در تورنتو» را در گوگل سرچ کنید و به احتمال زیاد گوگل نتایج مفیدی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
لینکدین
لینکدین یک پلتفرم سوشال مدیا برای حرفهایها است که در آن میتوانند با یکدیگر ارتباط بگیرند. علاوه بر آن، این پلتفرم دارای یک بخش مشاغل است که میتوانید لیست مشاغل زیادی را در مکان و موقعیت مورد نظر خود پیدا کنید.
برخی از وبسایتهای دیگر برای پیدا کردن کار در کانادا به شرح زیر هستند:
ابزار جستجوی شغل کانادا ویزا
ابزار جستجوی canadavisa به تازه واردان این امکان را میدهد تا با یافتن شغل مورد نظرشان، در کانادا مستقر شوند.
راههای دیگر برای جستجوی شغل
علاوه بر وب سایتهایی که ویژه تازه واردان است؛ بیش از 500 سازمان به مهاجران در سراسر کانادا خدمات میدهند. بسیاری از این سازمانها در زمینه «حمایت از اشتغال» تخصص دارند و خدمات را به صورت رایگان ارائه میدهند. شما میتوانید لیستی از این سازمانها را در این صفحه پیدا کنید.
این وب سایتها برای پیدا کردن و انتخاب کارفرمایان مورد علاقهتان نیز بسیار مناسب هستند؛ همانطور که میدانید بسیاری از کارفرمایان در وب سایتشان دارای بخش شغل هستند و شما میتوانید مستقیما از وب سایت خود کارفرما برای شغل مدنظرتان اپلای کنید.
علاوه بر همه اینها، اگر موقعیت مکانی مشخصی دارید و میدانید که کجا مستقر خواهید شد، به وب سایت استان یا منطقه مورد نظر نیز سری بزنید تا منابع مفید و فهرستهای شغلی را پیدا کنید. از وب سایت شهرداری نیز میتوانید در این زمینه کمک بگیرید. شما همچنین میتوانید از طریق ایمیل نیز اپلای کنید؛ به خصوص اگر از طریق شبکه با این فرصت شغلی آشنا شده باشید.
پس از اپلای برای پوزیشن کاری، سعی کنید چند روز بعد با رعایت ادب و احترام فرایند درخواست خود را پیگیری کنید، تا مشتاق بودن خود را نشان دهید. همچنین اگر در مصاحبهای شرکت کردید، پس از آن برای فردی که با شما مصاحبه کرده است ایمیلی ارسال کنید تا از فرصتی که در اختیار شما قرار داده است تشکر کنید. در این صورت ذهنیت خوبی از خود ایجاد خواهید کرد.
نکات لازم در مورد اپلای برای کار در کانادا
برخی از نکاتی که به موفق شدن فرایند اپلای شما برای یک شغل کمک میکنند، به شرح زیر هستند:
- بهتر است که رفرنسهای قوی از کارفرمایان قبلی آماده داشته باشید. بسیاری از کارفرمایان در کانادا ممکن است درخواست رفرنس کنند.
- از لحاظ روحی خود را آماده کنید؛ و زمان ملاقات با کارفرما مثبت، صبور و مشتاق باشید.
- در انتخاب مشاغل برای اپلای دقت زیادی را به خرج دهید؛ یعنی برای مشاغل مختلف و زیادی اپلای نکنید! اگر در انتخابتان وسواس به خرج دهید، رزومه و Cover Letter خود را متناسب پوزیشن کاری مورد نظر تنظیم میکنید و شانس موفقیت شما بالاتر میرود.
بیشتر بخوانید: ویزای کاری کانادا، شرایط و هزینه مهاجرت⭐️در سال 2023
آمادگی برای مصاحبه شغلی
احتمالاً قبلاً در کشور خود مصاحبه شغلی داشتهاید و با روال معمول آن آشنایی دارید. شرکت در مصاحبه در کشوری جدید و با فرهنگ کاری جدید ممکن است دشوار باشد، با این حال با رعایت نکات به خصوصی شانس شما برای موفقیت در این مصاحبه افزایش پیدا خواهد کرد:
مرحله 1: شرح شغل را حتما مطالعه کنید
مطمئن شوید همه مواردی که در شرح شغل ذکر شده است را متوجه شدهاید، سپس میتوانید برنامه ریزی کنید چه سوالاتی از مصاحبه کننده میخواهید بپرسید. اکنون که فهمیدهاید کارفرما به دنبال چه چیزی است، سعی کنید خود را در حد انتظارات او قرار دهید؛ به عنوان مثال، اگر مهارت خاصی وجود دارد که که تسطی بر آن ندارید، میتوانید پاسخهای قدرتمندی را آماده کنید و توانایی و تمایل خود را برای یادگیری این مهارت نشان دهید.
مرحله 2: درباره کارفرما و شرکت تحقیق کنید
از وب سایت و لینکدین خود کارفرما استفاده کنید تا اطلاعات نسبی راجع به او بهدست آورید. همچنین تحقیق درباره محصولات یا خدمات شرکت و فرهنگ سازمانی آنها میتواند اطلاعات خوبی به شما بدهد. با آشنایی با کارفرما، شرکت و چالشهای آن، ممکن است بتوانید در طول مصاحبه خود پاسخهای قویتر و مناسبتری ارائه دهید، علاوه بر آن میتوانید سوالات بهتری نیز در طول مصاحبه بپرسید.
مرحله 3: برای سؤال «درباره خودت بگو» آماده باشید
برای اینکه به این سوال پاسخ دهید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- به طور کلی نیازی به بیان مجدد نام کامل خود نیست، مصاحبه کننده از قبل نام شما را میداند.
- یک مرور کلی در مورد تجربه و تحصیلات خود داشته باشید.
- سعی کنید در مورد خود مهارتی را مطرح کنید که هیچ کس دیگری این مهارت را ندارد.
- اکنون که در مورد کارفرما تحقیق کرده و شرح شغل را مطالعه کردهاید، پس خود را به عنوان یک راه حل برای مشکلی که کارفرما دارد معرفی کنید.
مرحله 4: برای سوالات متداول مصاحبه آماده شوید
وب سایت Monster.com، یک منبع فوق العاده دارد که به شما کمک می کند برای سؤالات اساسی، رفتاری، حقوق، دستمزد و سؤالات دیگری در مورد هر شغلی آماده شوید.
این نکته را در داشته باشید که بسیاری از سؤالات در مصاحبههای کانادایی مبتنی بر رفتار هستند؛ در این مواقع آنها انتظار شنیدن داستانهایی را دارند که رفتار شما در یک سناریوی خاص را نشان میدهد. به همین دلیل، سعی کنید چالشهایی که در گذشته با آن روبرو شدهاید و واکنش خود را نسبت به آن موضوع مرور کرده و آنها را در طول مصاحبه مطرح کنید.
علاوه همه اینها، اگر میخواهید برای سؤالاتی در مورد «حقوق مورد انتظار» آماده شوید، بررسی حقوق و دستمزد CanadaVisa برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازار کانادا به دردتان میخورد.
زمانی که نحوه پاسخ به سوالات را تمرین میکنید، این کار را با صدای صحبت کردن خود (با صدای بلند) انجام دهید و حالت بدنی مناسب مصاحبه را داشته باشید و خود را در شرایط یک مصاحبه واقعی قرار دهید. همیشه هم نمیتوان برای هر سوالی که پرسیده میشود آماده بود؛ بنابراین باید خود را از نظر ذهنی برای شنیدن سؤالاتی که انتظارش را ندارید آماده کنید.
مرحله 5: مصاحبه خود را تمرین کنید
وقتی آماده شدن برای سوالات مصاحبه تمام شد، مصاحبه خود را با خانواده یا دوستان تمرین کنید. همچنین شما میتوانید در مصاحبههای ساختگی شرکت کنید. بسیاری از سازمانها و آژانسهای کارمندی که به مهاجران خدمت میکنند، مصاحبههای ساختگی رایگان ارائه میدهند. آنها در مورد چگونگی بهبود مهارتهای مصاحبه به شما بازخورد خواهند داد.
مرحله 6: یک کپی از رزومه، پرتفولیو و نمونه کارهای خود تهیه کنید
از به روز و منظم بودن آنها اطمینان حاصل کنید و نسخه چاپی را با خود به مصاحبه ببرید.
نکات مهم در طول مصاحبه و بعد از مصاحبه
نکات مهمی که در طول مصاحبه باید به آنها توجه کنید به شرح زیر هستند:
- به خاطر داشته باشید که در روز مصاحبه لباس رسمی بپوشید.
- در طول مصاحبه، حتی اگر آنلاین باشد، ارتباط چشمی خود را حفظ کنید.
- در طول مصاحبه مراقب زبان بدن خود باشید.
- اگر مصاحبه شما آنلاین است، از قبل اینترنت و کانکشن خود را تست کنید و مطمئن شوید که در یک محیط آرام هستید.
نکات مهمی که بعد از مصاحبه باید به آنها توجه کنید به شرح زیر هستند:
- پس از مصاحبه، با ارسال یک ایمیل به مصاحبه کننده خود، از آن ها برای این فرصت تشکر کنید
- صبور باشید! معمولاً فرآیند استخدام بیشتر از آنچه کارفرما در مصاحبه میگوید طول میکشد.
- اگر چندین هفته از کارفرما خبری نشد امید خود را از دست ندهید و بعد از زمان معین، یک ایمیل پیگیری مختصر بفرستید که علاقه مداوم شما به کار، برای کارفرما مشهود باشد.
سخن پایانی
نرخ اشتغال در کانادا نسبتاً بالا است. با این حال، میزان رقابت در بازار کار در استانها و صنایع متفاوت است. به عنوان مثال، شهرهایی مانند: تورنتو و ونکوور بازارهای کار قوی دارند و با رقابت شدیدی نیز روبرو در این شهرها رو به رو خواهید شد. در مقابل، استانهایی مانند: مانیتوبا و ساسکاچوان ممکن است فرصتهای شغلی کمتری داشته باشند اما رقابت نیز در این استانها کمتر است.
از نظر فرصتها، کانادا برنامههای متعددی برای جذب مهاجران ماهر دارد. به عنوان مثال، برنامه اکسپرس اینتری برای جذب افراد حرفهای با مهارتهایی طراحی شده است که با نیازهای اقتصادی کشور همخوانی دارند. علاوه بر این، بخشهایی مانند: فناوری، مراقبتهای بهداشتی، مهندسی و مالی تقاضای بالایی برای متخصصان ماهر دارند.
اینکه آیا پیدا کردن کار در کانادا سخت است یا نه به عوامل مختلفی از جمله مهارتها، تجربه، صنعت، موقعیت مکانی و شرایط اقتصادی کلی فرد جوینده کار بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است در چند هفته شغل مورد نظر خود را پیدا کنند، برخی دیگر ممکن است چندین ماه طول بکشد تا در جایگاه شغلی مناسبی قرار گیرند. با این حال پیدا کردن کار در کانادا نیازمند آگاهی، کسب تجربه کافی و برنامه ریزی دقیق است که با حمایت یک مشاور معتبر امکان پذیر خواهد بود. ما در سازمان مهاجرتی اَدیت به شما کمک میکنیم بر اساس شرایط فردی خود، بهترین و مناسبترین شغل را پیدا کنید و در جایگاه شغلی درستی قرار بگیرید.
سوالات متداول
رزومه مناسب برای کارفرمایان کانادایی چگونه است؟
کارفرمایان کانادایی معمولاً رزومهای را ترجیح میدهند که 1 تا 2 صفحه باشد. رزومه باید به طور واضح و مختصر مهارتها، تجربه کاری، تحصیلات و دستاوردهای شما را مشخص کند.
آژانسهای کاریابی چگونه میتوانند به جویندگان کار در کانادا کمک کنند؟
آژانسهای کاریابی از بازار کار و ارتباط با کارفرمایان متعدد آگاهی دارند که میتواند در زمان و تلاش افراد جویای کار صرفه جویی زیادی کند. آنها اغلب به مشاغلی دسترسی دارند که به صورت عمومی تبلیغ نمیشوند و میتوانند توصیههای مفیدی در مورد رزومه نویسی، آماده سازی برای مصاحبه و شرایط بازار کار ارائه دهند.
آیا کار داوطلبانه برای جویندگان کار در کانادا مفید است؟
بله، داوطلب شدن میتواند راهی عالی برای به دست آوردن تجربه کاری کانادایی، ایجاد ارتباطات حرفهای و یادگیری در مورد فرهنگ محل کار کانادا باشد و به شما امکان میدهد مهارتها، تعهد و شخصیت خود را به کارفرمایان نشان دهید.
2 پاسخ